Prijeti velika kazna: CIK pokreće postupak protiv stranke Rame Isaka

Tako je CIK u ovom periodu već kaznio Demokratski narodni savez (DNS) sa 3.000 KM, kao i SNSD sa 4.000 KM kazne. DNS je kažnjen zbog preuranjene političke kampanje, što je vjerovatno optužba i u slučaju stranke Snaga naroda,

24.06.2024. 17:28
  • Podijeli:
ramo isak una-650c3af8eb588.webp Foto: UNA

Centralna izborna komisija (CIK) BiH će pokrenuti postupak po službenoj dužnosti protiv stranke Snaga naroda zbog istoimene pjesme objavljene u nedelju, 23. juna.

Stranka Snaga naroda, osnovana u julu prošle godine u Zenici, objavila je spot koji nosi ime identično partiji. U spotu se pojavljuje predsjednik stranke Ramo Isak, poslanik u Parlamentu Federacije BiH Arnel Isak i direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica Rusmir Isak, kao i Naser Orić i Sefer Halilović.

Ako CIK u svojoj istrazi dokaže da je Snaga naroda kršila Pravilnik o medijskom predstavljanju i javnom oglašavanju političkih subjekata u izbornom periodu, stranku će čekati novčana kazna.


Tako je CIK u ovom periodu već kaznio Demokratski narodni savez (DNS) sa 3.000 KM, kao i SNSD sa 4.000 KM kazne. DNS je kažnjen zbog preuranjene političke kampanje, što je vjerovatno optužba i u slučaju stranke Snaga naroda, prenosi Klix

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()