Premijer USK poručio političarima iz Sarajeva: Ne trebate nam dolaziti u čizmama

Političari u Sarajevu se ni u javnom nastupu ne ponašaju državnički, a kamoli sada u djelima da pokažu brigu za državu, poručio je

17.05.2023. 13:28
  • Podijeli:
mustafa_ruznic - anadolija C2-639aef9fb5a77.webp Foto: Anadolija

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić oglasio se na Facebooku o stanju u ovom kantonu koji je zahvaćen poplavama.

Poslao je i poruku političarima iz Sarajeva. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Kad su predizborne kampanje u javnim nastupima i njihovim sastavima na društvenim mrežama veliki političari iz Sarajeva uvijek ponude izlive ljubavi za Krajinu i Krajišnike. Godinama prije svako obraćanje bi započinjali sa velikim selamima koje nam donose iz Sarajeva. Ako se politička situacija malo zaoštri, pričaju nam o 'tak‘im i tak‘im' milionskim projektima koje su namijenili za Krajinu, ali vazda kriva lokalna vlast što to nije realizovano, a inače bi svakako.

A, nama je valjda suđeno da se borimo. Sa migrantskim krizama, sa velikim političkim retoričarima bez djela i rezultata, sa prirodnim katastrofama. I tako, dok se ovih dana borimo sa vodom i poplavama, zaključujem da problem odnosa prema Krajini nije ni u politici nego u neosvještenosti i neobrazovanosti političara koji pojma nemaju šta je država ni šta je patriotizam. Političari u Sarajevu se ni u javnom nastupu ne ponašaju državnički, a kamoli sada u djelima da pokažu brigu za državu. I ne, ne trebaju nam sad dolaziti ovamo u čizmama i sa kolonom medija! Hvala Bogu pa sam rođen ovdje gdje te tome nauče i roditelji i svaki komšija. Krajišnici će i ovog puta svoj, a ako zatreba i ostale dijelove domovine, odbraniti svim raspoloživim sredstvima. Zajedno!", poručio je Ružnić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()