Predsjedništvo BiH usvojilo odluku o započinjanju pregovora sa Frontexom

Nakon završetka unutrašnjih procedura u BiH i pregovora sa Frontexom, BiH će postati dio zajedničke evropske granične sigurnosti i u ovoj oblasti

08.02.2024. 18:32
  • Podijeli:
predsjedništvo_pixsell-6560d1daeb711.webp Foto: Pixsell

Večeras je održana vanredna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bila započinjanje pregovora sa Frontexom. 

Odluka o pokretanju postupka pregovora BiH sa Frontexom je usvojena.

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine je podsjetilo da je 1. decembra prošle godine uputilo Vijeću ministara BiH sastav pregovaračkog tima i osnove za vođenje pregovora radi potpisivanja Sporazuma sa Evropskom agencijom za graničnu i obalnu stražu (Frontex).

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić istakao je da je ovo značajan korak BiH ka približavanju Evropskoj uniji i uspostavljanju saradnje sa evropskim sigurnosnim agencijama.

Nakon završetka unutrašnjih procedura u BiH i pregovora sa Frontexom, BiH će postati dio zajedničke evropske granične sigurnosti i u ovoj oblasti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()