Predsjedništvo BiH stopiralo istočnu plinsku interkonekciju

Ova tačka skinuta je s dnevnog reda

22.06.2023. 19:30
  • Podijeli:
predsjednistvo bih  anadolija-63874bf9ae146.webp Foto: Anadolija

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović rekli su da neće glasati za donošenje te odluke bez prethodnog usvajanja zakona o gasu na nivou BiH.

Predsjedništvo BiH stopiralo je Novu istočnu interkonekciju.

Naime, predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović predložila je da Predsjedništvo BiH donese odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora sa Srbijom u vezi s izgradnjom Nove istočne interkonekcije.

No, članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović rekli su da neće glasati za donošenje te odluke bez prethodnog usvajanja zakona o gasu na nivou BiH. Nakon toga, ova tačka skinuta je s dnevnog reda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()