Počeo sastanak u Mostaru

Predstavnici HDZ-a BiH i "osmorke" o konstituisanju izvršne vlasti u FBiH

24.03.2023. 11:57
  • Podijeli:
sastanak_mostar_una 1-641d819fc78c8.webp Foto: Una

Sastanak delegacija HDZ-a BiH i stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora, te stranaka "osmorke" počeo je danas u Mostaru.

Delegacije stranaka predvode predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

Na sastanku su Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, Edin Forto, lider Naše stranke, zatim predstavnici PDA,  Elzina Pirić, Semir Efendić, lider Naše stranke, Fuad Kasunmović iz Bh. inicijative.

Tu je i Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH.

Dragan Čović je 17. marta najavio današnji sastanak, ali i naglasio da bi formiranje Vlade Federacije BiH trebalo biti završeno do 6. aprila, a vlasti na svim nivoima do kraja aprila.

Naveo je i to da još nema tačno utvrđenih resora te da će se oni znati onda kada bude utvrđena i vlada. Spomenuo je i saradnju sa strankom SDA navodeći da je izgubila povjerenje.

Također, početkom aprila ističe zakonski rok za formiranje nove Vlade FBiH.

Elmedin Konaković, lider NiP-a izjavio je danas da bi u ponedjeljak trebala biti poznata imena ministara koji treba da čine Vladu FBiH.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()