Plenković, Leyen i Rutte u službenoj posjeti BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković dočekao je sinoć na sarajevskom aerodromu Von der Leyen i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića

23.01.2024. 09:39
  • Podijeli:
Ursula von der Leyen_Sarajevo_foto_ArminDurgut_Pixsell2-654219699b9c8.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen boravi u posjeti Bosni i Hercegovini, zajedno sa nizozemskim premijerom Markom Rutteom i hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković dočekao je sinoć na sarajevskom aerodromu Von der Leyen i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Nizozemski premijer je u našu zemlju stigao u pratnji ambasadora Nizozemske u BiH Henka van den Doola, a u sklopu posjete je posjetio Memorijalni centar Srebrenica, gdje je položio cvijeće i poklonio se žrtvama.

Kako je ranije najavljeno, planiran je sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto, te Zajedničkim kolegijem Parlamentarne skupštine BiH.

Planirano je da se Von der Leyen također sastane sa predstavnicima civilnog društva.

Leyen, Plenković i Rute će posjetu početi sastankom sa predsjedavajućim Željkom Komšićem i članovima Predsjedništva BIH Denisom Bećirovićem i Željkom Cvijanović. Susret bi trebao početi u 8:45 sati u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u Sarajevu.

Potom će biti održan sastanak sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto. Termin za footografe je predviđen u 9:40 sati, a pet minuta kasnije počinje susret delegacije Vijeća ministara BiH i predsjednice Evropske komisije von der Leyen, Plenkovića i Ruttea.

U 11:50 sati će biti održana zajednička konferencija za medije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()