Ogrešević nakon što je bez njih formirana Vlada HNK: SDA je varanjem i laganjem poslala ružnu poruku

Sa lažovima i prevarantima nema pregovora, poručio je

09.11.2023. 19:13
  • Podijeli:
Efendic_Ogresevic_foto_Facebook_NES-63dd46385b2bb.webp Foto: Facebook/NES

Varanjem i laganjem partnera prilikom uspostave vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, SDA je poslala ružnu poruku svim zagovornicima formiranja probosanskog bloka, reakcija je Nermina Ogreševića, predsjednika NES-a.

"Priča o probosanskom bloku, a što priželjkuje veliki dio bh. javnosti, ne može se graditi na neprincipijelnim osnovama. Ne možemo se lagati i varati, a SDA je na primjeru HNK pokazala da se nije odmakla od tog svog pristupa. Ako nismo spremni da se borimo za naše stavove i gradimo naš kredibilitet na način da ako je to potrebno da budemo i u opoziciji, onda postajemo neuvjerljivi i pokazujemo slabost kod onih koji nam nisu baš naklonjeni", naveo je Ogrešević i dodao:

"Upravo u HNK smo mogli pokazati čvrstinu tog probosanskog bloka. Baš onako kako su to uradili NES i SBiH odbijanjem da budu dio državne i federalne vlasti, držeći se svojih principa. Kapitulacija SDA u HNK je poruka i onima koji su nas poticali na okupljanje. Prije svega, mi moramo znati oko čega se okupljamo i na koji osnovama. Moramo biti spremni na iskren odnos, principijelnost, dosljednost, istrajnost. Upravo to je NES BiH pokazao ne samo principijelnim odbijanjem da bude dio državne i federalne vlasti, nego i svojevremenim odbijanjem poziva SDP-a za učešće u vlasti u HNK".

Dodao je da što se NES-a tiče, nema daljih pregovora, ni po dubini ni po širini, sa SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona.

"Ovim jednostranim pristupom, SDA je prekinula pregovore i jasno kazala da je njihov partner SDP i HDZ. NES više nije partner SDA u HNK. Sa lažovima i prevarantima nema pregovora. Bez obzira na sve, NES će i dalje ostati vjeran državi Bosni i Hercegovini i vodit će iskrenu i državotvornu politiku", poručio je Ogrešević, saopćila je Press služba NES-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()