Nikšić tražio da Južna interkonekcija ne bude na dnevnom redu današnje sjednice Zastupničkog doma FBiH

SDA-ov Prijedlog zakona je već jednom usvojen u Predstavničkom domu FBiH u prošlom sazivu parlamenta, ali je povučen iz parlamentarne procedure nakon što je uspostavljena nova vlast u FBiH

04.03.2024. 22:50
  • Podijeli:
Nermin_Niksic_sastanak_foto_UNA-64919794b34f7.webp Foto: UNA

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić poslao je dokument predsjedavajućoj Predstavničkog doma FBiH Mirjani Marinković Lepić da na dnevni red sjednice ne stavlja SDA-ov prijedlog zakona o Južnoj interkonekciji.

Dokument iz vlade je zaprimljen danas, a u njemu se navodi razlog zašto traži da SDA-ov prijedlog ne bude razmatran. Ističe kako Vlada FBiH priprema svoj prijedlog o Južnoj interkonekciji.

"S obzirom na to da Vlada FBiH u toku marta ove godine planira razmatrati i u parlamentarnu proceduru uputiti Prijedlog zakona o gasovodu Južna interkonekcija BiH i RH, predlažem da na 10. redovnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, zakazanoj za 4. mart, ne razmatrate Prijedlog zakona o plinovodu Južna interkonekcija BiH i RH, koji su, radi razmatranja po hitnom postupku predložili poslanici Kluba SDA u Predstavničkom domu FBiH", navodi se u dokumentu poslatom iz Nikšićevog kabineta.

SDA-ov Prijedlog zakona je već jednom usvojen u Predstavničkom domu FBiH u prošlom sazivu parlamenta, ali je povučen iz parlamentarne procedure nakon što je uspostavljena nova vlast u FBiH.

Sjednica ovog doma Parlamenta FBiH je trebala biti održana danas, ali je prekinuta nakon što nije bilo dovoljno podrške za usvajanje zaključka parlamentarne većine o tome da dopredsjedavajući Mladen Bošković preuzme zasjedanje Predstavničkog doma.

Iz SDA su kazali kako je sjednica prekinuta upravo da bi se spriječilo usvajanje prijedloga zakona o Južnoj interkonekciji, koji su ranije uputili u hitnu proceduru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()