Nikšić o izjavi Vlaisavljević: Izvinjavam se svima koji su povrijeđeni izjavom

Dodao je da za njega nema dileme i da su ratni zločinci – zločinci

11.05.2023. 13:32
  • Podijeli:
Nermin_Niksic_Vlada_foto_UNA-645cd253cd445.webp Foto: UNA

U Sarajevu se danas održava sjednica Vlade FBiH, a premijer Nermin Nikšić je nakon sjednice za medije kazao svoje mišljenje i stav o najnovijim izjavama Sanje Vlaisavljević koje je izgovorila u programu N1.

“Želim da odgovorim na brojne upite i poruke, na kraju, to sam rekao i njoj na sjednici Vlade. Naravno da svako od nas ima pravo na stav i mišljenje, s njenim stavom se uopšte ne slažem. Isto tako, teško možemo uspostaviti sistem verbalnog delikta”, kazao je Nikšić.

Dodao je da se izvinjava svima koji su povrijeđeni izjavom.

“Ja se u svoje ime i ime Vlade izvinjavam svim onima koji su povrijeđeni izjavom, prije svega žrtvama. Ja smatram da se trebamo baviti žrtvama, a ne onima koji su radili zločince. Za mene je zločinac – zločinac, posebno koji su presuđeni bez obzira da li su izdržali tu kaznu”.

Dodao je da za njega nema dileme i da su ratni zločinci – zločinci.

“Za mene nema nikakve dileme, to su ljudi koji su svoj život obilježili nanoseći bol ljudima, posebno nevinim žrtvama. Koristim priliku kao premijer Vlade da se izvinim. Moralna odgovornost postoji i rekao sam da se ne slažem sa mišljenjem ministrice. Ona ima pravo na svoje viđenje i stav”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()