Nije prihvaćena incijativa "Amber alert": Ništa od obaviještenja o nestanku djece

Ovo je bila inicijativa poslanika Predraga Kojovića, Sabine Ćudić i Aide Baručije.

24.01.2024. 14:37
  • Podijeli:
parlamentarna-skupstina-bih.jpg

Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH nije danas u Sarajevu podržala poslaničku inicijativu da se Savjet ministara i nadležno Ministarstvo bezbjednosti obavežu da omoguće uvođenje u upotrebu javnog sistema obavještavanja o nestanku djece "Amber alert" na teritoriji BiH.

Ovo je bila inicijativa poslanika Predraga Kojovića, Sabine Ćudić i Aide Baručije.

Na sjednici su usvojeni i u dalju parlamentarnu proceduru upućeni izvještaj o izdatim ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za spoljnotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2019. godinu, te izvještaj o realizaciji izdatih isprava za spoljnotrgovinski promet oružja, vojne opreme, i robe posebne namjene za 2019. godinu, koji je sačinilo Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Članovi komisije primili su k znanju informaciju o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2024. godinu, koju je sačinilo Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara.

Na sastanku su usvojeni i u dalju parlamentarnu proceduru upućeni izvještaj o radu Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH za prošlu, te orijentacioni plan rada za ovu godinu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()