Nešić pozvao na hitnu reakciju nakon napada na povratnike kod Gacka: "Vinovnike privesti pravdi"

Nešic je najoštrije osudio današnji incident u Gacku, kojom prilikom je pucano na kuću Bošnjaka povratnika

02.05.2024. 22:45
  • Podijeli:
nenad nesic anadolija 22-6530443446eb0.webp Foto: Anadolija

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine reagovao je nakon uznemirujućeg događaja koji se odigrao u selu nadomak Gacka u kojem je vatrenim oružjem oštećena kuća bošnjačke porodice.

Nešic je najoštrije osudio današnji incident u Gacku, kojom prilikom je pucano na kuću Bošnjaka povratnika. Stoga je Nešić zatražio od nadležnih da u u najkraćem roku rasvijetle ovaj slučaj i vinovnike privedu pravdi.

Policijski službenici Policijske stanice Gacko su danas, po nalogu postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju izvršili uviđaj na kući H.K. u mjestu Gračanica, opština Gacko, koji je prijavio da je na istoj oštećeno prozorsko staklo.

Policijski službenici su utvrdili da je u kući, u kojoj prema riječima prijavitelja niko ne živi, oštećeno jedno prozorsko staklo upotrebom vatrenog oružja.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje nastavljaju da poduzimaju sve mjere i radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja, a postupajući tužilac se nije mogao izjasniti ima li u ovom događaju elementa krivičnog djela te naložio da mu se dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

Podsjetit ćemo, povratnike kod Gacka prve je posjetio federalni ministar Nerin Dizdar, dok je ministar FMUP-a Ramo Isak obavio razgovor sa Sinišom Karanom zbog ovog uznemirujućeg događaja.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()