NES i Stranka za BiH neće biti dio vlasti na državnom nivou

Epilog današnjeg sastanka u Doboju

05.01.2023. 16:12
  • Podijeli:
sastanak snsd i osmorka foto Twitter-63946ba84d6a3.webp Foto: Twitter

Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević kazao je danas nakon sastanka u Doboju s predstavnicima SNSD-a da je njegova stranka, ali i Stranka za BiH tražili da SNSD povuče sporni Zakon o nepokretnoj imovini RS-a te kazali kako neće biti dio vlasti na državnom nivou.

Ogrešević je nakon što su sastanak napustili predstavnici NES-a i SBiH kazao da te stranke više neće učestovati u radu Osmorke na državnom nivou.

"Ekskluzivno da vam kažem da SBiH i NES neće biti većina na državnom nivou. U svim dubinskim aspektima problem je bio u komunikaciji i nije bilo dovoljno informacija. Mi smo pitanje državne imovine problematizirali", kazao je predsjednik NES-a.

Mišljenja je da su dvije stranke trebale imati četiri ministarstva i rukovodeće pozicije na državnoj razini. Kazao je i kako ostatak stranaka Osmorke sa SNSD-om razgovarao o potpisivanju sporazuma sa Islamskom zajednicom i pitanju bosanskog jezika u institucijama.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()