Nakon hapšenja Ibrahima Hadžibajrića, oglasilo se Općinsko vijeće Općine Stari grad

Preduzimaju se svi koraci u cilju rješavanja novonastalih problema u Općini Stari Grad Sarajevo, te su upućeni dopisi prema Federalnom ministarstvu pravde i Centralnoj izbornoj komisiji (CIK)

16.05.2023. 13:28
  • Podijeli:
općina_stari.grad-sarajevo_općina stari grad 1-6463671976f7b.webp Foto: Općina Stari grad Sarajevo

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo Seid Škaljić uputio je poruku građanima i uposlenicima Općine Stari Grad Sarajevo o funkcionisanju Općine i narednim koracima.

On je poručio da je Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo, u skladu sa svojim nadležnostima, preduzelo sve korake u cilju rješavanja novonastalih problema u Općini Stari Grad Sarajevo, te uputilo dopise prema Federalnom ministarstvu pravde i Centralnoj izbornoj komisiji (CIK).

"Želimo za što kraći period i na najbolji mogući način prevazići novonastale probleme", poručio je predsjedavajući Škaljić.

On je poručio da će se ovaj problem riješiti već naredne sedmice jer općinsko vijeće i svojim statutom ima mogućnosti za privazilaženje ovih problema.

"Želim vas uvjeriti da ova institucija funkcioniše i koja je uvijek funkcionisala i u najtežim periodima je pružala usluge svojim građanima. Mi smo prepoznali ozbiljnost situacije i odgovorno pristupamo tome", rekao je.

Škaljić je poručio i da svi predmeti i postupci u Općini se nesmetano obavljaju. Poručio je da je Općina Stari Grad stabilna institucija koja misli i na svoje uposlenike.

"Svjesni smo šta se očekuje u narednom periodu. Zbog toga Općinsko vijeće misli i na vas", rekao je.

On je zamolio uposlenike da nastave profesionalno obavljati svoj posao.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()