Na poziv Berbokove: Konaković sutra u Berlinu

Cilj konferencije je da se, kroz formiranje foruma na visokom nivou, razmijene mišljenja između država članica Evropske unije i država u procesu pristupanja

01.11.2023. 14:25
  • Podijeli:
konakovic (2)-6458dda15b32f.webp Foto: Anadolija

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković učestvovat će sutra, na poziv ministrice vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Analene Berbok, na Ministarskoj konferenciji pod nazivom “Veća, jača Evropska unija čini EU spremnom za proširenje, a buduće članice spremnim za pristupanje”, koja će se održati u Berlinu.

Ministar Konaković će učestvovati na ministarskom panelu na kojem će se raspravljati o tome kako pripremiti EU i njene buduće članice za proširenje, kao i u radu ministarske radne grupe.

Cilj konferencije je da se, kroz formiranje foruma na visokom nivou, razmijene mišljenja između država članica Evropske unije i država u procesu pristupanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()