MVP u ime BiH uputio protestnu notu Crnoj Gori zbog posjete Dodika

Tokom zvanične posjete Podgorici Milorad Dodik je poručio da je “srpski svet” fenomenalna ideja

28.02.2024. 21:35
  • Podijeli:
milorad dodik, andrija mandić u podgorici - 27 feb 2024 - foto Srna-65dde33f04720.webp Foto: Srna

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine uputilo je protestnu notu vlastima Crne Gore jer je predsjednik tamošnje skupštine Andrija Mandić predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika primio u službenim prostorijama, a da nisu bila istaknuta obilježja BiH, već Republike Srpske.

Ovo je potvrđeno za Radio Slobodna Evropa iz kabineta ministra Elmedina Konakovića.

Iz MVP-a ističu da je protestna nota upućena Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore i zbog poruka na zvaničnom sastanku Dodika i Mandića 27. februara.

Tokom zvanične posjete Podgorici Milorad Dodik je poručio da je “srpski svet” fenomenalna ideja.

Termin “srpski svet” odnosi se na objedinjavanje svih Srba gdje god žive, prenosi RSE.

Mandić je poručio da mu je velika čast što je ugostio Dodika.

“Osim toga što sam predsjednik Skupštine, predsjednik sam Nove srpske demokratije. Nova srpska demokratija i Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata su sestrinske stranke. To su prije svega srpske stranke – srpski narod RS podržava njih, a crnogorski nas”, naveo je Mandić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()