Mladi na listama: Predizborna maska ili vrijeme da mladost progovori?

Mnogi bi za mlade ljude rekli - ili ćute ili odlaze. Ipak, pojedinci su tu da ih razuvjere

07.09.2022. 15:28
  • Podijeli:
mladi_kandidati_una_mala_crop.jpg Foto: UNA

Tanja Vukomanović, nekada novinarka, danas savjetnica gradonačelnika Banjaluke, a za koji mjesec, možda i novo lice u klupama Narodne skupštine RS. Njen cilj je, kaže, jasan.

"Ne radim ovo ništa lično zbog sebe, nego zbog svoje djece, porodice, ljudi, budućnosti. Mislim da ovdje može biti jako puno bolje, puno bolje, ali treba svi da se uključimo, jer nažalost, više nije dovoljno samo ukazivati i kritikovati, trebamo se direktno uključiti u ovaj proces promjena koji treba našem društvu", kaže naša sagovornica.

Koleginica iz klupe bi joj mogla postati Anja Ljubojević, iz redova SNSD. Kako kaže, dobar rezultat na prethodnim lokalnim, ali i na izborima za savjete mjesnih zajednica, na kojima su ljudi prepoznali njenu energiju i želju za promjenama, bio je dovoljan podsticaj da nastavi još hrabrije.

"Kao mlada osoba, fokus bi mi bio na temama koje se tiču mladih ljudi. Mislim, mnoge stvari su bile dobro urađene, ali postoji prostor da se poboljšaju i da se još nešto uradi za mlade. A i kao žena, pomogla bih ženama kao populaciji, jer smatram da ima mnogo stvari koje mogu unaprijediti status žena u ovom društvu”, kaže Ljubojevićeva.

Ko je još od mladih kandidata stao pred kameru UNA televizije, pogledajte u prilogu Sanje Krasić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()