Milorad Dodik, predsjednik RS najavio sastanke sa zvaničnicima u Banjaluci

Sutra odvojeni sastanci sa zvaničnicima institucija Bosne i Hercegovine izabranih iz Republike Srpske i zvaničnicima RS

12.09.2023. 18:41
  • Podijeli:
Milorad Dodik-64f32a5e8814c.webp Foto: Srna

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske najavio je za sutra u Banjaluci odvojene sastanke sa zvaničnicima institucija Bosne i Hercegovine izabranih iz Republike Srpske i zvaničnicima RS. 

Rekao je da će razgovarati i sa rukovodstvom Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

"Jedini pravi i isključivi odgovor jeste da izgradimo jedinstvo koje će odbiti sve napade na RS", rekao je Dodik.

Podsjetimo,ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša košarac danas okupio u Istočnom Sarajevu zvaničnike izabrane iz Republike Srpske u institucije BiH.

Današnji sastanak u Istočnom Sarajevu bilo je zatvoren za javnost, a press konferenciji su mogli prisustvovati samo Srna, RTRS i Alternativna TV, dok su svi ostali mediji vraćeni kući.

Na sastanku je usaglašen jedinstven stav - "lojalnost Republici Srpskoj i očuvanje njenog ustavnog kapaciteta".

Košarac je zaprijetio povlačenjem Srba iz državnih institucija ukoliko Schmidt nastavi sa "provokacijama".

"Sudski proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika svi su okvalifikovali kao politički", istakao je Košarac.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()