Miličević za UNU: SDS predao apelaciju Ustavnom sudu BiH:

Miličević napominje da odbijena žalba znači da CIK tada ima oružje u rukama

21.06.2024. 12:12
  • Podijeli:
milan miličević sekretarijat sds tanjug-6485e767cb647.webp Foto: Sekretarijat SDS/Tanjug

SDS je predao apelaciju Ustavnom sudu BiH nakon što je Sud BiH odbio žalbu na odluku Centralne Izborne komisije BiH, da se ne dozvoli učešće na izborima SDS-u potvrđeno je za UNU.

"Naša žalba je da smatramo da smo oštećeni i ako ona dođe u nekim određenim rokovima koji je CIK propisao do šestog oktobra, to jednim dijelom može promijeniti neki status stranke kada su u pitanju pojedini članovi biračkih odbora i tako dalje", izjavio je predsjednik SDS-a Milan Miličević


Miličević napominje da odbijena žalba znači da CIK tada ima oružje u rukama I po takvoj sudskoj praksi tada može da sankcioniše bilo kojeg predstavnika iz Republike Srpske i BiH bilo da je to politička partija ili pojedinac. 


"Ako se žalba usvoji imamo sasvim drugu političku situaciju imamo veći značaj od ovoga što se dešava SDS-u, koje može da se desi bilo kojoj političkoj stranci a to je da Centalna izborna komisija nema to oružje u rukama, da kreira političku volju građana mimo regularnih I redovnih izbora. To je poenta zašto mi idemo u ovu apelaciju", zaključuje predsjednik SDS-a Milan Miličević za UNU.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()