Kožul: Rekordan rok za izbor SM je dobar znak

Predrag Kožul uvjeren da neće biti problema sa potvrđivanjem novog Savjeta ministara BiH

23.01.2023. 17:02
  • Podijeli:
predrag kozul_parlament BiH 1-1665218773006.webp Foto: Parlament BiH

Predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara Predrag Kožul vjeruje da će u srijedu, 25. januara, na hitnoj sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH biti potvrđen novi Savjet ministara.

"Sasvim sam siguran da neće biti problema prilikom potvrđivanja Savjeta ministara", rekao je Kožul novinarima nakon današnje sjednice komisije.

On je izrazio zadovoljstvo što je predsjedavao Komisijom za pripremu izbora Savjeta ministara i što je na današnjoj sjednici predloženo da se da preporuka Predstavničkom domu da bude izabran Savjet ministara kako je i predložila predsjedavajuća Borjana Krišto.

Kožul je napomenuo da očekuje da će sjednica Predstavničkog doma biti održana u srijedu i izrazio nadu da će Savjet ministara biti potvrđen i izabran.

"Ono što je novo nakon ovih izbora jeste da je ovo rekordan rok u kome je Savjet ministara izabran i to je dobar znak", istakao je Kožul.

Prema predloženoj proceduri, ministar finansija i trezora trebao bi biti Zoran Tegeltija, a njegov zamjenik Muhamed Hasanović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, dok bi njegov zamjenik trebala biti LJiljana Lovrić, ministar bezbjednosti trebao bi biti Nenad Nešić, a zamjenik Ivica Bošnjak.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara trebao bi biti Elmedin Konaković, dok bi njegov zamjenik trebao biti Josip Brkić, na mjesto ministra odbrane trebao bi sjesti Zukan Helez, a njegovi zamjenici trebali bi biti Slaven Galić i Aleksandar Goganović.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice trebao bi biti Sevlid Hurtić, dok bi njegov zamjenik trebala biti Duška Jurišić, dok bi ministar pravde trebao biti Davor Bunjoza a njegov zamjenik Elvir Mahmuzić.

Edin Forto trebao bi voditi ministarstvo komunikacija i transporta, dok bi njegov zamjenik trebao biti Ognjen Janjić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()