Košarac se oglasio o neproglašavanju Danu žalosti

"Iskreno dijelimo bol i saosjećamo sa porodicama žrtava monstruoznog zločina u Gradačcu. Nikome ne treba politizacija", kaže Košarac

14.08.2023. 15:45
  • Podijeli:
stasa-kosarac-una-6 Cropped.jpg Foto: UNA

Ministri iz Republike Srpske u Vijeću ministara BiH nisu bili protiv proglašavanja dana žalosti, kako to pojedini federalni mediji pokušavaju predstaviti.

Navodi to u svojoj reakciji ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac.

"Naš stav je bio da se ovo pitanje reguliše u skladu sa ustavnim nadležnostima, koje su u konkretnom slučaju primarno na vladama Republike Srpske i Federacije BiH. Vlada Republike Srpske već je proglasila 16. avgust za dan žalosti zbog tragedije u Gradačcu. Vlade TK i Brčko Distrikta takođe", navodi Košarac i dodaje:

"Ne znam zašto Vlada Federacije BiH to nije uradila. Ona treba da odgovori na ovo pitanje. Potrebna je odluka Vlade FBiH i bilo bi korisnije da kolege iz SMBiH na to usmjere politički kapacitet i autoritet".

Na kraju zaključuje:

"Iskreno dijelimo bol i saosjećamo sa porodicama žrtava monstruoznog zločina u Gradačcu. Nikome ne treba politizacija".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()