Košarac insistirao da se Nacrt zakona o sudovima skine s dnevnog reda

Staša Košarac kaže da je insistirao i da se promjeni formulacija i da se to zove Nacrt zakona o Sudu BiH

07.09.2023. 17:30
  • Podijeli:
stasa_kosarac_ministarstvo-644935903c469.webp Foto: MSTEO

Iako je najavljeno da će se na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH raspravljati o Nacrtu zakona o sudovima BiH, to se nije desilo.

Staša Košarac, zamjenik Predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH rekao je kako je insistirao da se ova tačka skine s dnevnog reda.

Staša Košarac kaže da je insistirao i da se promjeni formulacija i da se to zove Nacrt zakona o Sudu BiH.

“Moramo usaglasiti Zakon o Ustavnom sudu BiH i to je naš prioritet gdje nas obavezuju zaključci NSRS-a. Ne vidimo potrebu da parcijalno iz aspekta pravosuđa raspravljamo o izmjenama zakona, a da radna grupa nije dostavila Prijedlog za izmjenu Zakona o Ustavu BiH”, rekao je.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković nakon sjednice Vijeća ministara BiH dodao je da se uskladio Pravilnik koji će urediti “loše zatečeno stanje u Vijeću ministara gdje ima i ljudskog faktora, a zbog kojeg država zbog takve neusklađenosti gubi novac na račun raznih tužbi”.

Komentarisao je i imenovanje sina ministra federalnog MUP-a Rame Isaka, Rusmira, za direktora zatvora u Zenici.

“Ukoliko ima sukoba interesa pozivam da se istraži i poduzmu odgovarajuće mjere. Ono što meni laska je da stojim iza nekih ljudi u NiP-u zbog kojih sam trpio kritike nakon imenovanja koja sam lično potpisao. Ja na mogu odgovarati za imena za kandidate stranaka kojima ne pripadam. Ja odgovaram za svoja imenovanja i za to ću odgovarati, ali ono što se desi u drugim strankama ne mogu”, rekao je Konaković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()