Komšić predsjednici Slovenije ukazao koja poruka EU bi bila loša za Bosnu i Hercegovinu

"Bilo bi dobro kada bi dobili datum početka pregovora s EU", kazao Komšić

08.02.2024. 18:40
  • Podijeli:
komšić_anadolija -65a6412383d0e.webp Foto: Anadolija

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić osvrnuo se na današnji susret članova Predsjedništva i predsjednice Slovenije Nataše Pirc Musar.

Naveo je da su najviše razgovarali o putu Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji. Istakao je da im je Pirc Musar kazala da Bosna i Hercegovina na tom putu ima podršku nje kao predsjednice, Vlade Slovenije i građana Slovenije.

"Imamo razlog za optimizam kada je riječ o onome što se očekuje od Bosne i Hercegovine (na putu ka EU)", dodaje Komšić.

Naglasio je da je predsjednica Slovenije, baš kao i drugi strani zvaničnici, potencirala da ne propustimo priliku i da uradimo ono što se od nas traži. 

Ukazao je na ono o čemu bi se trebalo povesti računa.

"Bilo bi dobro kada bi dobili datum početka pregovora s EU, ali to je sasvim druga stvar. Skrenuli smo pažnju da se vodi računa o drugoj strani medalje, a to je da ako ispunimo uslove, loša poruka bi bila da ne dobijemo početak pregovora", kazao je.

Komšić je zahvalio Pirc Musar na podršci koju je Slovenija davala i koju daje Bosni i Hercegovini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()