Jadranka Kosor poručila Vijeću ministara BiH: Đe će vam duša?

Podsjećamo Vijeće ministara BiH nije donijelo odluku od proglašavanju dana žalosti povodom tragedije u Gradačcu

14.08.2023. 19:40
  • Podijeli:
jadranka-kosor-boris-scitar-pixsell.jpg

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor oglasila se na društvenoj mreži X te je komentirala današnju odluku Vijeća ministara BiH da se Dan žalosti ne proglasi na nivou Bosne i Hercegovine.

"Vijeće ministara BiH nije izglasalo da se proglasi dan žalosti u toj državi, povodom masakra i femicida u Gradačcu. Glasali protiv ministri iz RS. Eto, zato je to nedovršena država. A o onima koji su bili protiv samo: Đe će vam duša", napisala je ona na društvenoj mreži X.

Podsjećamo Vijeće ministara BiH nije donijelo odluku od proglašavanju dana žalosti povodom tragedije u Gradačcu.

Protiv su bili ministri iz bh. entiteta Republika Srpska – Nenad Nešić i Staša Košarac. Istovremeno, Vlada RS je danas progasila srijedu, 16. august 2023. godine Danom žalosti i pozvala Vladu FBiH da učini isto.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()