Izetbegović: Ako dokažu da smo mafijaška organizacija, ja ću se povući

Jedan od zaključaka SDA odnosi se i na Sebiju Izetbegović, a jedna od poruka je da će SDA učiniti sve da popravi odnose sa Amerikom

18.03.2023. 14:46
  • Podijeli:
bakir_sda-6415bf2ba5f43.webp Foto: UNA

Glavni odbor SDA zahtjeva od OHR i PIK da se konačno ozbiljnije pozabave Dodikom, politikom destabilizacije države. 

"Negira i odbija presude međunarodnih sudova, blokira rad sudova, i urušava Dejtonski mirovni sporazum", zaključak je SDA.

"Zašto se 'međunarodna zajednica' odavno bavi Bošnjackim faktorom? Zašto se ne pozabave Dodikom, koji im je juče šamar zadao? Zašto se nisu pozabavili da mu naprave alternativu. SDA je dužna da brani zemlju. Ne možemo mi sami sebi potpisati krivicu. Oni su mislili da ćemo se povući, naravno da nam je stalo ali se povući nećemo. Suočiće sa sada sa zilavim SDA, koja će se suočiti sa svima", poručio je Izetbegović.

Odbor SDA poziva predstavnike međunarodne zajednice da prestanu favoriziranje koje su odgovorne za destabilizaciju BiH. Ovo otvata prostor za slabljenje najsnažnijeg dijela probosanskog bloka.

SDA poziva ambasadu SAD-a da javnosti predoči dokaze za optužbe o navodnoj blokadi i korupciji, kao i dokaze o sancikonisanju bivšeg direktora OSAe, Osmana Mehmedagića

"Ambasada je dužna jasno i nedvosmisleno predočiti sudovima BiH o optužbama. Ukoliko se to ne desi, optužbe ćemo smatrati dodatnim pritiskom koji imaju za cilj da se SDA na silu izbaci iz vlasti u korist Trojke, HDZ i SNSD", kažu u SDA.

Glavni odbor SDA smatra da je slučaj Sebije Izetbegović dio političkih kampanja i podrivanje SDA u formiranju vlasti.

"BraniĆemo se istinom. Na neistinu Ćemo odgovarati istinom. 40 godina nama rade ove i ovakve stvari. Ja mislim da Će prije Vas uhapsiti nego nju (odgovor na piranje novinara). Ona ne samo da ništa nije uradila, ona je pomogla da KC bude institucija koja se brine o svakom pacijentu. Afera će završiti u sudskim klupama", rekao je Bakir Izetbegović.

SDA naglašava da se Vlada Federacije moze izabrati, Ustavom, izbornom  voljom građana. 

"Iza Bloka SDA i DF i Lende, stoji 340 hiljada glasača", kažu.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, kazao je komentarišući crnu listu SAD-a: Zalijepe vam na čelo etiketu i na leđa. Nekome s pravom, nekome ne. Samo iz čiste politike".

Dalje dodaje: "Što se tiče ljudi koji su se nasli na listi iz SDA. Zasto ne daju dokaze? Neće javnosti da predoče, neće ni nama".

"HDZ petu godinu blokira Federaciju, i onda se njima pomogne, a SDA se optuži da doprinosi disfunkcionalnosti. Da li je zaita SDA kriva za neimonavanje Blade ili HDZ? Ako je SDA kriva, i ako je dobila jednog feninga od kriminalaca uz pomoć Mehmedagića, ja ću debelo da razmislim šta dalje. Stranka koja ovako radi ne treba da bude tu. Neka dokažu sve, neka ne lijepe etikete. Neće da sjednu sa nama da se dogovore. SDA ima najveću komponentu. Iza Lende stoji 38 parlamenataraca najmanje u predstavničkom domu, stoji Ustav. Radi se o trokomponentnom formiranju vlasti - Bošnjaci, Hrvati i Srbi. Mi želimo da se dogovorimo i da uradimo po Ustavu", kazao je Bakir Izetbegović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()