Helez u posjeti sjedištu NATO-a u Briselu

Prilikom posjete Briselu, Helez će se sastati sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a, sa vrhovnim komandantom savezničkih snaga za Evropu

21.05.2024. 13:40
  • Podijeli:
zukan helez una-663a016598425.webp Foto: UNA

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane Zukan Helez od 21. do 24. maja boravi u posjeti sjedištu NATO-a u Briselu, kao i Vrhovnoj komandi savezničkih snaga za Evropu, SHAPE-u (Supreme Headquarters Allied Powers Europe) u Monsu, u Belgiji.

Delegaciji ministra odbrane BiH u Briselu će se pridružiti ambasador BiH pri NATO-u Vanja Filipović i šef vojnog dijela Misije BiH pri NATO-u i ujedno vojni savjetnik za EU brigadir Edin Fako, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Prilikom posjete Briselu, Helez će se sastati sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a, sa vrhovnim komandantom savezničkih snaga za Evropu, te realizovati druge susrete s relevantnim odjelima NATO i EU koji su vezani za aktuelne projekte saradnje sa BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()