Dodikov kabinet o saslušanju SIPA: Tužilačko-političko-medijska igrarija

Iz Kabineta kažu da je odnos službenika Sipe bio maksimalno profesionalan i korektan

19.07.2023. 21:20
  • Podijeli:
Milorad Dodik_Foto Dejan Rakita Pixsell-1668608980085.webp Foto: Dejan Rakita / Pixsell

Dostavljanje informacije pojedinim medijima da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dao izjavu pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH u Banjaluci dokaz je više da je riječ o tužilačko-političko-medijskoj igrariji usmjerenoj ka jednoj od najvažnijih institucija u svakoj normalnoj državi, rečeno je Srni u Kabinetu predsjednika Republike.

"Krajnje je neprihvatljivo i neozbiljno da se dostavlja i objavljuje informacija da je predsjednik Srpske dao izjavu što dovoljno govori o BiH i njenim institucijama. Sa druge strane, jasno je da je riječ o sprezi onih koji udruženo djeluju protiv Republike Srpske, institucija Srpske i srpskog naroda", istakli su iz Kabineta predsjednika Republike.

Iz Kabineta predsjednika su ukazali da je objavljivanjem da je predsjednik Republike dao iskaz službenim licima zaposlenim u Sipi prekršena tajnost istrage koja je u toku po nalogu Suda i Tužilaštva BiH i navedenim postupanjem stvara se pritisak javnosti, te narušava presumpcija nevinosti, jer je novinarsko izvještavanje posebno medija u FBiH izvršeno na način da je licima pomenutim u tekstu već presuđeno.

Takođe, iz Kabineta predsjednika su rekli da je odnos službenika Sipe bio maksimalno profesionalan i korektan.

Iz Kabineta predsjednika Srpske poručili su da, uprkos svim mogućim i nemogućim udarima i provokacijama, zvaničnici Republike Srpske, na čelu sa njenim predsjednikom, nikada neće podleći pritiscima i uscjenama i da će braniti Republiku Srpsku, njen ustavni poredak i Dejtonski mirovni sporazum.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()