Dodik: Na sastanku potvrđen nacrt izjave za zaštitu imovine

Krajem iduće sedmice biće zakazana sjednica NSRS kako bi se donijela odluka o povlačenju sudija iz Ustavnog suda BiH

21.04.2023. 16:06
  • Podijeli:

"Na sastanku povodom zauzimanja jedinstvenog stava o imovini potvrdili smo jedan nacrt izjave koji ćemo tokom vikenda na svojim različitim stranačkim razmatrati", izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare.

"Zakazali smo za ponedjeljak u 15 časova da u Narodnoj skupštini Republike Srpske potpišemo ovu izjavu i da se obratimo javnosti povodom odredbi koje se ovdje navode", rekao je Dodik.

Dodik je dodao da će krajem iduće sedmice zakazati sjednicu NSRS kako bi donijeli odluku o povlačenju sudija iz Ustavnog suda BiH.

"Da legitimišemo Ustavni sud koji ionako nema nikakvog rezona da više postoji i radi. U ponedjeljak ćemo se dogovoriti oko toga kada će biti zakazana sjednica NSRS. Želimo da iskažemo opredijeljenost Dejtonskom sporazumu, jer to je jedini način da ostane kakva takva BiH", naglasio je Dodik.

Vršilac dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević rekao je da su interes Srpske i državna imovina nešto najvažnije i da će dati najsnažniji odgovor iz Srpske. 

"Jesmo opozicija, ali nikada nećemo biti opozicija Republici Srpskoj", poručio je Miličević.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()