Cvijanović: Sankcije u funkciji pritiska da odustanemo od imovine i priznamo Šmita

SAD su danas popodne uvele sankcije sinu i kćerki predsjednika Republike Srpske, Igoru i Gorici Dodik, saopštilo je američko Ministarstvo finansija

20.10.2023. 20:48
  • Podijeli:
Zeljka Cvijanovic Milorad Dodik_UNA-6435541ac91be.webp Foto: UNA

Llan Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da sve dosadašnje sankcije, uključujući i ove koje su uvedeni djeci predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, u funkciji su pritiska da se odustane od imovine RS i da se prizna Kristijan Šmit, i pored toga što nije imenovan u skladu sa procedurom koju propisuje Aneks 10 Dejtonskog sporazuma.

"Da se to što se traži od Republike Srpske prihvata ili da se puzi i ne opire unitarizaciji BiH, ili da postoji iskrena namjera očuvanja Dejtonskog sporazuma, Ustava i stvarnog demokratskog i multietničkog karaktera BiH, nigdje ne bi bilo ni ovih sankcija", naglasila je Cvijanović.

SAD su danas popodne uvele sankcije sinu i kćerki predsjednika Republike Srpske, Igoru i Gorici Dodik, saopštilo je američko Ministarstvo finansija.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()