Borjana Krišto imenovana za predsjedavajuću Savjeta ministara

Predsjedništvo je na vanrednoj sjednici odlučivalo o prijedlogu odluke o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara

22.12.2022. 16:25
  • Podijeli:
borjana-kristo-anadolija.jpg

Borjana Krišto imenovana je danas na sjednici Predsjedništva BiH za kandidata za predsjedavajuću Savjeta ministara.

Predsjedništvo je na vanrednoj sjednici odlučivalo o prijedlogu odluke o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Predsjedavajuća Željka Cvijanović (SNSD) i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović (SDP) glasali su za imenovanje Krišto dok je Željko Komšić (DF) bio protiv.

Sporazum o formiranju vlasti na nivou BiH nakon oktobarskih opštih izbora potpisali su 15. decembra lider SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i lider SDP-a Nermin Nikšić u ime stranaka "Osmorke".

Dokument nazvan "Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nivou BiH za period 2022-2026" potpisan je dva i po mjeseca nakon opštih izbora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()