Bećirović ocijenio napredak BiH: Imamo razloga za optimizam

On je zahvalio kolegama u Predsjedništvu, Savjetu ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH.

06.03.2024. 21:10
  • Podijeli:
Denis Bećirović foto Armin Durgut:PIXSELL -6443bc981d942.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović ocijenio je da je evidentan napredk BiH na evropskom putu, te da otvaranje pregovora nije ulazak u EU već prilika za usklađivanje zakonodavstva sa evropskom pravnom tekovinom.

Bećirović je naglasio da su u prethodnoj godini postignuti pozitivni rezultati, te da put BiH ka EU nema alternativu.

"Imamo razloga za optimizam. Razgovarao sam sa zvaničnicima važnih zemalja koji su pohvalili napredak zemlje. Vjerujem da će ishod biti pozitivan. Put EU nije pitanje jedne stranke, jedne osobe, jednog mandata, to je generacijski projekat", rekao je Bećirović novinarima nakon sastanka sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom.

On je zahvalio kolegama u Predsjedništvu, Savjetu ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Bećirović je rekao da je Predsjedništvo BiH realizovalo sve ono što je pred njega bilo postavljeno, te pohvalio i Savjet ministara BiH, koji je, kako je naveo, bio mnogo efikasan u proteklom periodu.

"Parlamentarna skupština BiH je takođe postigla bolje rezultate. Posebno želim istaći da je BiH u 2023. godini uskladila svoju spoljnu politiku sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU stoprocentno", rekao je Bećirović.

On je naglasio da bi odluka Evropskog savjeta o otvaranju pregovora EU sa BiH bio ogroman podstrek za BiH, ohrabrenje za sve njene građane i narode, snažna poruka u cijeloj regiji.

Komentarišući molbu bivšeg premijera Federacije BiH Fadila Novalića za pomilovanje, Bećirović je rekao da neće podržati ukoliko taj prijedlog dođe na dnevni red sjednice Predsjedništva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()