Američka ambasada odgovorila Dodiku: Griješi ako misli da ćemo biti po strani

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je ranije da bi proglašenje nezavisnosti Republike Srpske, ukoliko Kristijan Šmit nametne zakon o imovini, značilo nezavisnost Republike Srpske

28.12.2023. 18:16
  • Podijeli:
američka ambasada havana reuters-1665128114462.webp Foto: Reuters

Milorad Dodik griješi ako misli da će Sjedinjene Države stajati po strani dok on gura BiH u sukob, saopštili su iz Ambasade SAD u BiH. Kako su dodali, "Republika Srpska je entitet u državi Bosni i Hercegovini", prenose "Nezavisne".

"Ona je sastavni dio države, ali ni Republika Srpska ni Federacija BiH ne postoje izvan Bosne i Hercegovine. Ni za entitet ni za bilo koju drugu jedinicu ispod državnog nivoa, Ustav BiH ne predviđa pravo na secesiju. U više navrata Sjedinjene Američke Države jasno su stavile do znanja da će reagovati i suprotstaviti se antidejtonskom djelovanju, što secesija i jeste", saopštili su im Ambasade SAD u BiH.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je ranije da bi proglašenje nezavisnosti Republike Srpske, ukoliko Kristijan Šmit nametne zakon o imovini, značilo nezavisnost Republike Srpske u svim aspektima, novi finansijski sistem i teritoriju pod kontrolom vlasti RS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()