Ahmetović o izborima: BiH se opredijelila za Evropu

Kao socijaldemokrat posebno sam zadovoljan ovim rezultatom i od srca čestitam Željku Komšiću i Denisu Bećiroviću

03.10.2022. 11:02
  • Podijeli:
Adis_Ahmetovic_foto_Milos Tesic_ATAImages_PIXSELLž-1664787733922.webp Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Adis Ahmetović, zastupnik u njemačkom Bundestagu, prokomentarisao je današnje održavanje izbora u BiH rekavši kako rezultati pokazuje jasno opredjeljenje države za Evropu.

"Izborni rezultati ne samo da ukazuju na jasan znak, već i daju empirijski dokaz da su liberalne snage u zemlji prevladale te da većina građana u Bosni i Hercegovini želi Evropski put i građansku državu. Kao socijaldemokrat posebno sam zadovoljan ovim rezultatom i od srca čestitam Željku Komšiću i Denisu Bećiroviću na njihovim impresivnim izbornim rezultatima. Volju građana sada mora aktivno podržati i država, moraju biti zaštićeni od destruktivnih utjecaja. Jasna pobjeda Komšića i Bećirovića su jasni pokazatelji da je etničko-nacionalna ideologija Daytona zastarjela i da je stvar prošlosti", njapisao je.

Ahmetović dodaje kako ništa ne smije stati na put evropskoj budućnosti Bosne i Hercegovine nakon ovih izbora.

"Jasna je želja većine u cijeloj zemlji za kurs reformi. Kao njemački vanjski političar snažno podržavam te snage!", rekao je Ahmetović

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()