Oko 2.000 vatrogasaca demonstroralo u Madridu

Traže veća prava radnika u godini kada su šumski požari uništili desetine hiljade hektara šume širom Evrope

08.10.2022. 18:00
  • Podijeli:
vatrogasci španija španjolska profimedia-1664697336334.webp Foto: Profimedia

Oko 2.000 vatrogasaca demonstriralo je danas u Madridu tražeći povećanje prava radnika u godini kada su šumski požari uništili desetina hiljada hektara šume širom Evrope, prenosi Srna.

U Španiji, za razliku od vatrogasaca koji su stalno zaposleni, one koji se bore protiv šumskih požara angažuju regionalne vlasti samo u slučaju velikih šumskih požara tokom ljeta.

Demonstranti praćeni muzikom i zviždanjem traže "statut vatrogasaca" kako bi garantovali prava radnog mjesta i priznanje povreda zadobijenih tokom obavljanja poslova koji su opasni po život.

"Mi smo vatrogasci koji gase šumske požare i želimo pravdu jer mi smo javna služba za ovo društvo", rekla je Kristina Perez (47) koja radi već 18 godina u Aragonu.

Ona je rekla da želi da vlasti to priznaju, poštuju i da definišu status i statut vatrogasaca koji gase šumske požare.

Desetak evropskih zemalja, među njima Španija, Italija i Francuska pretrpjele su velike požare, više hiljada ljudi je evakuisano, a desetine kuća i firmi je uništeno. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()