NiP u Srebrenici podnio zahtjev Ministarstvu uprave RS, traže da se poništi odluka o izmjeni naziva ulica

Sporni nazivi

13.05.2024. 14:17
  • Podijeli:
Srebrenica_grad_foto_FB-661cf4550189f.webp Foto: Facebook/Opstina Srebrenica

Narod i pravda Srebrenica podnio je zahtjev Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske da izvrši nadzor nad zakonitošću odluka o izmjeni naziva ulica u Srebrenici.

Kako se navodi u saopćenju, NiP Srebrenica je zatražio od ministarstva, da u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, zbog grubog kršenja zakona, poništi kao nezakonite odluke o izmjeni naziva ulica u Srebrenici.

"Ovim smo započeli pravnu borbu za poništenje odluka o izmjeni naziva naših ulica. U toj borbi ćemo istrajati do posljednje pravne instance, jer smo uvjereni u nezakonito postupanje Opštine Srebrenica. Ovaj zahtjev su podnijeli bivši članovi Komisije Opštine Srebrenica koja je trebala provesti zakonsku proceduru, zatim potpredsjednik RS-a, predsjednici političkih stranka NiP Srebrenica, SDA Srebrenica, SDP BiH Srebrenica i drugi", naveli su.

Također, poručili su kako će istrajati u ovoj borbi.

Podsjetimo, Skupština Srebrenica usvojila je sredinom aprila prijedloge o izmjeni naziva ulica u ovom gradu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()