MVP BiH: Šestero bh. državljana nije uspjelo doći do Rafaha zbog borbenih dejstava

Radi se na evakuaciji

16.11.2023. 19:10
  • Podijeli:
AA-20231101-32592267-32592263-GRANICNI_PRELAZ_RAFAH_OTVOREN_ZA_POVRIJEDENE_IZ_GAZE-654210a98644e.webp Foto: AA

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine aktivno prati svim raspoloživim resursima - putem diplomatske mreže i članova Kriznog štaba Ministarstva razvoj događaja u procesu evakuacije bh. državljana i njihovih srodnika iz Gaze, navode iz ove institucije BiH.

Objavili su detalje evkaucije naših državljana iz Gaze preko graničnog prelaza Rafah.

“Sinoć je nakon više sati povedenih na graničnom prijelazu Rafah uspješno evakuisano 36 osoba koje se trenutno nalaze na sigurnom u Kairu. Preostalih 6 osoba sa odobrenog spiska od 42-oje za evakuaciju, radi borbenih dejstava nisu uspjele do sada da se pridruže ovoj grupi. Ministarstvo vanjskih poslova je jutros uspjelo stupiti u kontakt sa ovih šest osoba, u pitanju je četvoro odraslih (dvije ženske, dvije muške osobe), te dvoje djece, trenutno su dobro i poduzima se sve da se izvrši njihova evakuacija i da i ovih šest osoba bude na sigurnom. Komunikacija je spora i otežana, ali je Krizni štab održava. Za 12 osoba sa prvobitnog spiska od 54 osobe prijavljene za evakuaciju još nije stiglo odobrenje i na tome se ubrzano radi. Paralelno sa ovim aktivnostima odvijaju se i aktivnosti na pripremi prihvata osoba koje su evakuirane iz Gaze”, navode iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()