Lumiwings za pet dana prodao 1.500 karata za letove iz Tuzle

Pet evropskih destinacija

06.12.2023. 17:50
  • Podijeli:
luminwings facebook-656743d2313a6.webp Foto: Facebook

Grčka aviokompanija Lumiwings od 18. decembra počinje letove s Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT), a za pet dana podato je više od 1.500 karata za pet destinacija, potvrdio je za Faktor direktor MAT-a Dževad Halilčević.

Podsjećamo, Lumiwings će iz Tuzle letjeti za švedske gradove Stockholm i Halmstad, nizozemski Maastricht, njemački Saarbrucken i danski Esbjerg.

- I aviokompanija i mi smo zadovoljni kako je krenula prodaja, s obzirom na to da je kratak rok za kupovinu karata. Obično se karte prodaju dva-mjeseca unaprijed, a kod nas je prodaja počela 18 dana prije prvog leta - kaže Halilčević.

Podsjećamo, ugovor MAT-a i Lumiwingsa potpisan je nakon što je Vlada Tuzlanskog kantona osigurala 2,5 miliona KM kao podršku ovom projektu u vidu subvencija te je raspisan javni poziv za aviokompanije. Poetka cijena karata iznosi 75, odnosno 78 eura.

"Lumiwings nudi i malo više komfora putnicima u odnosu na niskobudžetne avikompanije. Prtljag do osam kilograma u kabini je besplatan, besplatan je check-in i prilikom online kupovine i na aerodromu, dozvoljeno je unositi manje životinje u avion. Ima više mogućnosti prilikom check-ina i promjene karata", dodaje Halilčević.

Dodajmo da će putnike iz Tuzle prevoziti Boeing 737-700 sa 149 putničkih mjesta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()