Kajmaković definitivno smijenjena sa mjesta zamjenika glavnog državnog tužioca

Odluka disciplinske komisije

28.02.2024. 13:41
  • Podijeli:
diana-kajmakovic-vstv.jpg

Drugostepena disciplinska komisija za tužioce Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH potvrdila je premještanje Diane Kajmaković sa mjesta zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva BiH na mjesto tužioca.

- Drugostepena disciplinska komisija za tužioce Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće), odlučujući o žalbama Ureda disciplinskog tužioca (UDT) i tužene Diane Kajmaković, tužiteljice Tužilaštva BiH, izjavljenim protiv odluke Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH, donijela je Odluku kojom se djelomično uvažava žalba tužene, te se preinačava odluka Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH na način da se odbija tačka, kojom je tužena proglašena odgovornom za počinjenje disciplinskog prekršaja „bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti i dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet tužilaštva” - navodi se u saopćenju.

Riječ je o dijelu odluke Prvostepene disciplinske komisije, kojom je tužena proglašena odgovornom za čuvanje dokumenata koji se odnose na predmete "Sky aplikacija" sa oznakom stepena tajnosti u svom sefu.

- U preostalom dijelu žalba tužene je odbijena kao neosnovana i potvrđena je odluka Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH kojom je izrečena disciplinska mjera: premještanje sa mjesta zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva BiH na mjesto tužioca Tužilaštva BiH. Žalba Ureda disciplinskog tužioca na odluku Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH u cijelosti je odbijena kao neosnovana. Na Odluku Drugostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH postoji mogućnost žalbe Vijeću u cjelini i to isključivo u pogledu izrečene disciplinske mjere - zaključuje se u saopćenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()