Iz Elektroprenosa BiH objavili: Raspad elektro mreže, vraća se brzo, malo strpljenja

Bez struje su BiH, Crna Gora i Dalmacija

21.06.2024. 13:36
  • Podijeli:
electricity-meter-96863-struja-elektricna-energija-brojilo-strujni-sat-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Srđan Mazalica iz Elektroprenosa BiH oglasio se na društvenoj mreži “X” povodom nestanka električne energije u BiH i državama regiona.

On je kratko prokomentarisao da je došlo do raspada 400, 220, 110 kV mreže u BiH, Crnoj Gori i Dalmaciji, odnosno da je “sve leglo” kako je rekao.

“Vraća se brzo, malo strpljenja”, poručio je u objavi Mazalica i dodao da je Nezavisni operater sistema u BiH adresa za sva pitanja u vezi sa ovim slučajem.

Petrović: Raspad sistema, uskoro stabilizacija

Luka Petrović, v.d generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske rekao je da se desio regionalni raspad elektro-energetskog sistema, ali da se očekuje vrlo brzo stabilizacija sistema.

“Desio se regionalni raspad elektro-energetskog sistema koji je obuhvatio BiH, cijelu Dalmaciju, dijelove Hrvatske do Ogulina i cijelu Crnu Goru i nezavisni operateri u ovim zemljama rade na podizanju kapaciteta kako bi se sistem stablizovao. Očekivati je da se vrlo brzo po tehničkim instrukcijama sistem stabilizuje – rekao je Petrović, za RTRS.

Na pitanje šta je razlog iznenadnog nestanka električne energije, Petrović je rekao da to mogu znati samo nezavisni operateri sistema ovih zemalja, ali da je u pitanju prenosna mreža, visoki napon.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()