Hljeb u Banjaluci skuplji za 70 feninga u odnosu na ostale krajeve u RS

Najavljene mjere

28.02.2024. 08:33
  • Podijeli:
hljeb_pixabay-63c1bfd362f1c.webp Foto: Pixabay

U Banjoj Luci je cijena hljeba skuplja do 70 feninga u odnosu na ostale krajeve u Republici Srpskoj (RS).

Pregovori vođeni s pekarima o nižoj cijeni hljeba su propali ove sedmice, a ministar trgovine i turizma RS Denis Šulić je najavio da će biti usvojene uredbe kojima će cijene osnovnih životnih namirnica biti ograničene.

On je najavio da će donijeti uredbu kojom će ograničiti cijenu hljeba, ali i da planiraju izmjene propisa kada je riječ o ostalim osnovnim životnim namirnicama.

"Ta uredba će biti dorađena, odnosno na listi će se naći još neki artikli na koje je marža ograničena", rekao je Šulić.

U intervjuu za Glas Srpske je rekao da će nastaviti pregovarati s predstavnicima pekarske industrije.

"Cijena hljeba u Banjaluci i banjalučkoj regiji je 60 - 70 feninga viša u odnosu na druge krajeve", rekao je Šulić i dodao da se nada pronalasku kompromisnog rješenja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()