Hadžihafizbegović podnio ostavku zbog izjave Vlaisavljević o zločincu Kordiću

Nije više član UO Fonda za kinematografiju

11.05.2023. 09:13
  • Podijeli:
emir hadzihafizbegovic anadolija 22-645c951766183.webp Foto: Anadolija

Glumac Emir Hadžihafizbegović je poručio da daje neopozivu ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Fonda za kinematografiju, a koje pripada resoru Ministarstva kulture i sporta FBiH, kojim upravlja Sanja Vlaisavljević.

"Njena izjava kako masovnog ubicu iz Ahmića i haškog osuđenika Darija Kordića koji je ubijao djecu, starce i novorođene bebe u kolijevkama u selu Ahmići treba rehabilitirati je za policijsko privođenje i saslušanje, a ne da dotična ministrica rukovodi bitnim Ministarstvom. Nadam se da će i ostala dva člana UO Fonda za kinematografiju Milan Trivić i Antonio Beus učiniti isto što i ja. U protivnom neka im prominentna fašistkinja Sanja Vlaisavljević bude nadređena", rekao je.

Najavio je i podnošenje privatne tužbe protiv Sanje Vlaisavljević za podršku masovnom ubici i egzekutoru iz Ahmića.

Ministrica kulture i sporta FBiH Sanja Vlaisavljević kazala je jučer u programu N1 kako je ratne zločince nakon što odsluže zatvorsku kaznu potrebno rehabilitovati, te se posebno osvrnula na osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()