Grlić Radman: Pozvao sam Italiju i Sloveniju da podrže otvaranje pregovora BiH s EU

Održan sastanak na marginama zasjedanja Opće skupštine UN-a

18.09.2023. 21:43
  • Podijeli:
goran grlić radman AP PhotoSeth Wenig via Tanjug-6413097d59b4a.webp Foto: AP PhotoSeth Wenig via Tanjug

Hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je danas u New Yorku da je pozvao kolege iz Italije i Slovenije da se "snažno založe" za skoro otvaranje pristupnih pregovora Bosne i Hercegovine s Evropskom unijom.

Na marginama zasjedanja Opće skupštine UN-a održana je trilaterala ministara vanjskih poslova Hrvatske, Slovenije i Italije koji su se sastali i s kolegama sa Zapadnog Balkana.

"Zamolio sam italijanskog kolegu Antonija Tajanija i slovensku kolegicu Tanju Fajon da se snažno založimo za otvaranje pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom krajem ove ili početkom iduće godine", rekao je Grlić Radman. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()