Zukan Helez položio cvijeće na mjestu stradanja 46 srpskih civila

Zločin u Sijekovcu 1992. godine počinili su pripadnici HOS-a, a za ubistvo 46 civila osuđeno je jedno lice

14.05.2024. 22:20
  • Podijeli:
Helez_Sijekovac_foto_MOBIH-66438862d2975.webp Foto: MO BiH

Nakon što je odao počast ubijenim civilima hrvatske nacionalnosti u Grabovici te ubijenim civilima Bošnjacima u Sokolini zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane Zukan Helez položio je cvijeće na mjestu stradanja civila srpske nacionalnosti u Sijekovcu, u utorak, 14. maja 2024. godine.

Zločin u Sijekovcu 1992. godine počinili su pripadnici HOS-a, a za ubistvo 46 civila osuđeno je jedno lice. Tijela su poslije bačena u Savu. Još se traga za osam ubijenih. Ministar Helez je naglasio da sve žrtve zaslužuju poštovanje. Nakon što je odao počast ubijenim civilima hrvatske nacionalnosti u Grabovici te ubijenim civilima Bošnjacima u Sokolini zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane Zukan Helez položio je cvijeće na mjestu stradanja civila srpske nacionalnosti u Sijekovcu, u utorak, 14. maja 2024. godine. Zločin u Sijekovcu 1992. godine počinili su pripadnici HOS-a, a za ubistvo 46 civila osuđeno je jedno lice. Tijela su poslije bačena u Savu. Još se traga za osam ubijenih.

Ministar Helez je naglasio da sve žrtve zaslužuju poštovanje. "Tih dana Milji Zečević ubijena su tri sina i muž. Ovom prilikom izražavam posebnu počast majci Milji. Odavanjem počasti ubijenim civilima sve tri nacionalnosti želim da pošaljem poruku da je zločin zločin, bez obzira na to ko ga počinio. Neka nikad i nigdje više ne bude rata, da ne bude ubijenih i stradalih. Iz ovoga moramo naučiti lekciju i svoju djecu učiti da niko i nikada ovako nešto ne uradi. Pozivam i sve druge političare u BiH da se poklone svim žrtvama, a ne samo žrtvama iz vlastitog naroda. Samo tako možemo graditi Bosnu i Hercegovinu i bolju budućnost za sve nas", kazao je Helez.    

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()