Završena analiza spornih flaširanih voda: Evo šta su pokazali uzroci

Ova informacija potvrđena je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP)

20.12.2022. 12:40
  • Podijeli:
voda-plastika-pixabay.jpg

Postupci inspekcijskoh nadzora spornih flaširanih voda u Federaciji Bosne i Hercegovine završeni su, a svi uzeti uzorci su uredni.

Ova informacija potvrđena je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP).

Tokom dana će se najvjerovatnije, dodali su, Agencija za sigurnost hrane BiH i Federalna uprava za inspekcijske poslove obratiti zajedničkim saopćenjem za javnost.

Naime, prije nešto manje od mjesec dana sedam voda za piće, u kojima su redovnim monitoringom Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH pronađene bakterije koje ne bi smjele biti prisutne, povučene su iz prodaje, kazala je tada za Faktor Slađana Šarac, šefica Službe za zdravstvenu ekologiju u Zavodu.

No, ono što je bilo sporno i što je građane najviše zanimalo jeste - o kojim se vodama radi, te da li je riječ o uvoznim ili domaćim proizvođačima. Na ova pitanja ostali smo uskraćeni za odgovore i u Zavodu za javno zdravstvo FBIH i u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()