Zauvijek ću pamtiti ovaj garad: Muhamed iz Maroka nije zaboravio volontere iz Tuzle i ekipu Hitne pomoći

Dok provodi svoj odmor u gradu koji mu je pružio podršku i prijateljstvo, Muhamed nosi sa sobom osjećaj duboke povezanosti

01.09.2023. 19:02
  • Podijeli:
Muhamed_migrant_tuzla-foto_Tuzlanski.ba Cropped-64f1a4f600393.webp Foto: Tuzlanski.ba

Priča Muhameda iz Maroka donosi nam toplinu i nadu, podsjećajući nas na snagu pravog prijateljstva i humanosti koja premošćuje sve prepreke i granice. 

Muhamed, čovjek iz dalekog Maroka, nosi u svom srcu zahvalnost koja seže unazad do 2019. godine. Tada su mu prijatelji iz Tuzle i volonteri pružili svoju ruku pomoći na Autobuskoj stanici Tuzla, pružajući mu podršku koja mu je bila itekako potrebna.

Ta iskrena pomoć i prijateljstvo nisu prošli nezapaženo, jer su se urezali duboko u Muhamedovu dušu i sjećanje kako kaže do kraja života. Danas, dvije godine kasnije, Muhamed je ponovno stigao u Tuzlu, ali ovaj put kao turista.

Njegov dolazak nije samo obična posjeta, već ispunjenje obećanja i zahvalnosti. Dok provodi svoj odmor u gradu koji mu je pružio podršku i prijateljstvo, Muhamed nosi sa sobom osjećaj duboke povezanosti. Ali to nije sve.

Muhamed nije zaboravio ni herojske napore uposlenika Hitne pomoći Tuzla, koji su ga svojom brzinom i pažnjom doveli do ljekarske pomoći kad je to bilo najpotrebnije. Ove ljude je odlučio posjetiti i nagraditi svojim posebnom gestom zahvalnosti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()