Za manje od dva miliona se prodaje Napretkov dom na Trebeviću

Napretkov dom Trebević, koji je otvoren 2011. godine, a sa radom prestao u 2016. godini, uskoro će biti prodan

15.10.2023. 21:10
  • Podijeli:
trebevic-zicara-armin-durgut-pixsell.jpg

Izborna skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak prihvatila je odluku o prodaji Napretkova doma Trebević. Kao razlozi prodaje navedeni su nemogućnost rentabilnog poslovanja, i iznajmljivanja, te visoki troškovi održavanja. Središnja uprava HKD Napredak Zagreb utvrdila je najmanju cijenu za navedeni objekat u iznosu od 2 milijuna konvertibilnih maraka. Ponuda ima, ali posao još nije zaključen, navode iz Napretka.

Napretkov dom Trebević, koji je otvoren 2011. godine, a sa radom prestao u 2016. godini, uskoro će biti prodan. Konstantni troškovi koje bilježi razlozi su prodaje. Predsjednik Napretka Nikola Čiča, potvrdivši prodaju, nije želio iznositi detalje, javlja BHRT.

“Skupština je prije godinu dana donijela odluku o prodaji Napretkovog doma na Trebeviću, mi smo taj proces priveli kraju, danas ćemo potvrditi”, kaže Čiča, te dodaje da je ko kupuje i za koliko – poslovna tajna.

Poslovne tajne, ipak su otkrili neki od članova Središnje uprave.

Član Središnje uprave HKD Napredak Franjo Bratić navodi kako je kupac Spa Hills firma.

“Gospodin Spahić, vlasnik firme, za milijun i sedamsto KM”, kaže Bratić.

Bratić smatra da su objekat i zemljište vrijedni znatno više od dostavljene ponude. Smatra da je prekršena odluka Središnje uprave u Zagrebu o najnižoj prodajnoj cijeni od dva milijuna maraka. Ističe da je na to već nekoliko puta upozoravao, zbog čega i nije dobio mogućnost da se kandidira na mjesto predsjednika HKD Napredak.

“Tražio sam da prodaja bude oglašena, jer procjene mnogih, doduše nezvanične, ali procjene agenata, da je to mnogo veće. Između 3-4 milijuna, jer tu je 44 duluma zemlje”, ističe Bratić.

Kao i Bratić protiv prodaje je glasao i bivši predsjednik HKD Napredak Franjo Topić.

“Naravno nije lako održavati jedan dom, ali on je simobl, puno više nego sama zgrada. To je šteta prodavati, to je na neki način zadužbina”, smatra Topić.

Grupa poduzetnika iz središnje Bosne, uključila se u kupovinu zemljišta i objekta sa ponudom od od 2.100.000,00 KM.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()