Veliko priznanje za Banjaluku: Uvrštena u UNESCO Mrežu kreativnih gradova

Tim povodom čestitku gradu Banjaluka uputila je i Dubravka Bošnjak, ministarka civilnih poslova Bosne i Hercegovine

01.11.2023. 11:10
  • Podijeli:
Banjaluka foto Grad Banjaluka-64437d9fa272c.webp Foto: Grad Banjaluka

Povodom obilježavanja Svjetskog dana gradova, UNESCO je proglasio novih 55 članova Mreže kreativnih gradova, među kojima je i Banjaluka, koja je uvrštena kao kreativni grad u oblasti muzike.

Tim povodom čestitku gradu Banjaluka uputila je i Dubravka Bošnjak,  ministarka civilnih poslova Bosne i Hercegovine, prenose "Nezavisne".

"Ova prestižna titula predstavlja značajan korak naprijed za Banjaluku, potvrđujući njenu predanost umjetnosti, kulturi i muzici", kazala je Bošnjak.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog ovog priznanja i uvjerenje da će Banjaluka nastaviti jačati svoju ulogu kao centar muzičke izvrsnosti u regiji.

Kako je istakla, ministarstvo civilnih poslova aktivno je podržalo kandidaturu Banjaluke za članstvo u UNESKO Mreži kreativnih gradova.

Pored Banjaluke, kako prenosi Bloomberg Adria, na ovogodišnju listu Mreže kreativnih gradova uvršteni su i Novi Sad, Cetinje i Varaždin.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()