Velika količina oružja iz Bihaća se odvozi u Hrvatsku

Vlasti USK su prije pet dana na sve relevantne adrese u državi uputile zabrinjavajući dopis u kojem su istakle da se iz kasarne izvlači velika količina oružja

24.08.2023. 11:15
  • Podijeli:
bihac_armin durgut -pixsell-1665646601659.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

U NES-u tvrde da se izvlači oružje iz bihaćke kasarne "Adil Bešić" te da se to oružje izvozi u Hrvatsku. Prema njihovim navodima, izostala je tražena reakcija državnih vlasti.

Kako su naveli, vlasti USK su prije pet dana na sve relevantne adrese u državi uputile zabrinjavajući dopis u kojem su istakle da se iz kasarne izvlači velika količina oružja u smjeru Graničnog prelaza Izačić i da se to oružje izvozi u Hrvatsku.

"Od institucija Bosne i Hercegovine, počevši od Ministarstva odbrane, Ministarstva sigurnosti, Ministarstva vanjskih poslova, kao i drugih nadležnih državnih i entitetskih tijela, zatraženo je hitno očitovanje o ovim uznemirujućim i alarmantnim informacijama. No, odgovora nema, uprkos tome što je u dopisu navedeno da je upućen na osnovu brojnih prijava zabrinutih građana", ukazali su.

"S obzirom na to da se oružje u izvlači u velikim količinama, građani su istakli da ih to podsjeća na princip izvlačenja oružja iz kasarni Bosne i Hercegovine početkom 90-ih godina, a svi znamo da je to bio početak scenarija okončanog genocidom u Srebrenici i pokušajem istrebljenja Bošnjaka i u ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine", izjavio je Ružnić.

Nezadovoljan je zbog toga što nema reakcije nadležnih, prvenstveno onih zvaničnika koji se, kako je naglasio, nazivaju probosanskim. Poručio im je da se ponašaju po principu "selo gori, a baba se češlja".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()