Ušteda vremena, bez zadržavanja i gužve na naplatnim kućicama: Ovo su prednosti posjedovanja taga

Broj korisnika taga povećava se svakodnevno. U odnosu na 2015. godinu kada je enp zaživjela, procenat korištenja udvostručio se sa 15 na 30%

25.12.2023. 19:45
  • Podijeli:

Ušteda vremena, bez zadržavanja i gužve na naplatnim kućicama. Ušteda novca i komfor vozača. Sve ovo su prednosti elektronske naplate putarine putem uređaja „TAG“.

„Korisnici se ne zaustavljaju na naplatnim stanicama što znači da aspolutno ne gube vrijeme dovoljno je samo da malo uspore. Korisnici koj koriste enp plaćaju manje, a sad koliki su ti popusti, u RS su najveći“, objašnjava Nenad Ruškić, profesor na Fakultetu Tehničkih nauka u Novom Sadu.

A iznose 17% u odnosu na klasično plaćanje. U praksi to bi značilo da ukoliko dopunite tag sa 100KM dobijate 117 maraka na računu. Promotivna cijena jednog uređaja do 29. februara je 16 KM.

“Što je popust od 60 % u odnosu na današnju cijenu tag uređaja koja je koštala 40KM. Broj uređaja je sasvim dovoljan I moći ćemo odgovoriti svim zahtjevima dok traje akcija, a naravno I nakon toga”, rekao je Nedeljko Ćorić, v.d. direktora Autoputeva RS.

Broj korisnika taga povećava se svakodnevno. U odnosu na 2015. godinu kada je enp zaživjela, procenat korištenja udvostručio se sa 15 na 30%.
Za 11 mjeseci ove godine prihod od putarine iznosi preko 32 miliona maraka, od čega je 26 odsto naplaćeno upravo ovim električnim uređajima.

“Mi smatramo da taj iznos možemo značajno poboljšati i promijeniti a to će donijeti određene benefite, ekonomske uštede našem preduzeću a samim tim da mi radnike koje rade na kućicama rasporedimo nan eke druge poslove. Mogu ih kupiti na našim naplatnim kućicama”, kazao je Ćorić.

Republika Srpska trenutno ima 112 kilometara izgrađenih dionica auto-puta, dok je kroz projekte u pripremi 120 kilometara. Prva nova dionica u upotrebu bi trebalo da bude puštena za dvije godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()