Uskoro uspostavljanje aviolinija iz Sarajeva za Podgoricu i Tiranu

Letovi na ove dvije destinacije obavljat će se u sklopu ljetnog reda letenja od 19. juna do 18. septembra

18.05.2023. 17:27
  • Podijeli:
avion_new delhi_anadolija 1-6433fdd44e4cc.webp Foto: Anadolija

Kao rezultat zajedničkih aktivnosti Međunarodnog aerodroma Sarajevo sa partnerima iz turističkog sektora i crnogorskog avioprijevoznika Air Montenegro uspješno su okončani pregovori vezano za uspostavljanje direktnih aviolinija između Sarajeva i Tirane, te Podgorice i Sarajeva.

Letovi na ove dvije destinacije obavljat će se u sklopu ljetnog reda letenja od 19. juna do 18. septembra.

Charter letovi za Tiranu obavljat će se svakog ponedjeljka sa polijetanjem iz Sarajeva u 09:40 sati po lokalnom vremenu, a redovni letovi za Podgoricu planirani su također ponedjeljkom u 12.40 sati po lokalnom vremenu, saopćeno je iz Sarajevskog aerodroma.

Uspostava novih linija upravo je rezulatat našeg proaktivnog pristupa, kao i činjenice da Aerodrom Sarajevo ima ključnu ulogu kada je u pitanju značajniji razvoj turizma i unapređenje zračne povezanosti BiH u smislu povezivanju i umrežavanja glavnog grada Bosne i Hercegovine sa ostatkom svijeta.

"Ovo je rezultat našeg kontinuiranog rada na povezivanju Sarajeva sa što većim brojem destinacija, tako da naši korisnoci u narednom periodu mogu očekivati dolazak novih aviokompanija i otvaranje novih atraktivnih destinacija o čemu će javnost biti blagovremeno informisana", navodi se u saopćenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()