Upozorenje vozačima na poledicu u BiH

Niske temperature uzrokuju probleme na putevima

10.02.2023. 08:36
  • Podijeli:
stanje na putevima_una1-63cd1c096fbb5.webp Foto: Una

Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske upozorio je jutros vozače na poledicu zbog niske jutarnje temperature i mjestimično klizave kolovoze na više putnih pravaca.

Ekipe putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Obustava saobraćaja danas će u popodnevnim časovima biti na snazi na dionici magistralnog puta Rogoušići-Pale na lokalitetu kamenoloma "Rogoušić"

Saobraćaj će biti obustavljan od 13.00 do 16.00 časova, u trajanju pet do sedam minuta u jednom eventualno u dva intervala.

Vozačima se savjetuje oprez na magistralnom putu Livno-Šuica gdje su učestali i izlasci divljih konja na kolovoz.

Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, u tunelima Čiljegovići na putu Lapišnica-LJubogošta i Sijeračke stijene na putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf u tunelu Skela i Mostar-Stolac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()